KRESOVANJE OB DNEVU DRŽAVNOSTI NA SV. TROJICI

V nedeljo, 24. junija 2007 je ob Dnevu državnosti Športno rekreativno društvo Konfin – Sv. Trojica pripravilo tradicionalno kresovanje na vrhu Sv. Trojice.  Člani društva so tokrat navozili na kup ogromno količino vejevja in drugega lesnega materiala, ki se je kopičil iz dneva v dan. Grmada je hitro rasla.

Ob 21:00 zvečer, ko je bil napovedan prižig kresa, se je na prireditvenem prostoru zbrala kar številna množica ljudi. Seveda brez krajšega kulturnega programa tudi tokrat ni šlo. Predsednik društva Klemen Ravnikar je pripravil krajši govor, Katjuša Kreft pa je recitirala pesmi slovenskih pesnikov o naši prelepi domovini. Slovenija na 25. junij praznuje Dan državnosti. Na ta dan leta 1991 je republiška skupščina razglasila njeno samostojnost in neodvisnost. Ponosni smo na hiter razvoj naše male države Slovenije in na to, da je država utrdila svoj mednarodni položaj. Ob instrumentalni izvedbi slovenske himne je tako zagorel tudi kres.

Na kresovanje je prišlo veliko ljudi, saj je prireditev na vrhu hriba Svete Trojice vsako leto. Ob tej priložnosti se razvijejo zelo različne teme pogovorov. Nekateri se pogovarjajo o politiki, drugi o vsakodnevnih problemih, večina pa pride zato, da se zabavajo, plešejo in sprostijo. Tudi tokrat nam je vreme prizaneslo. Bilo je toplo in jasno, tako da se je videlo daleč naokoli, cela ljubljanska kotlina se je v soju luči bleščala pod nami. Poskrbljeno je bilo tudi za glasbo, tako da je lahko vsakdo zaplesal z nami.

kres.jpgKomentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !